"Kepler 452b" premijera vranjskog teatra na sceni Doma Vojske

Glumci vranjskog pozorišta "Bora Stanković" odigrali su prvu premijeru u ovoj godini na sceni Doma Vojske. Predstavu "Kepler 452b" režirao je mladi reditelj iz Vranja, Jug Đorđević, po tekstu Tijane Grumić.

Živeti ovde i sada, a neprestano tražiti novi život izvan ovog. "Kepler 452b" je ime planete za koju se veruje da je na njoj moguć život. U porodici su tri generacije, govori se o smrti i kako ona utiče na međuljudske odnose.

"U predstavi igram doktora Ivana, čoveka koji ulazi u krizu srednjih godina, i u neku ruku ne zna šta će sa svojim životom, i tako pušta da životne stvari prolaze pored njega, ne trudeći se da bilo šta promeni", kaže glumac Bojan Jovanović.

U predstavi glumi četvoro glumaca, scena je bliže publici. Ekipa koja je stvarala predstavu je mlada, prvu profesionalnu režiju potpisuje dvadesetčetvorogodišnji Jug Đorđević, tekst njegova vršnjakinja Tijana Grumić.

"Jedan članak u novinama nas je jako pogodio i inspirisao da odgovorimo na temu smrti i šta to za nas znači, i da je malo tretiramo kao neki antitabu", objašnjava Jug Đorđević, reditelj.

"Radila sam već nekoliko tekstova, ovo je poslednji koji sam napisala, a prvi koji se izvodi u nekom profesionalnom pozorištu što je dosta interesantno. Radila sam i nekoliko komada i predstava za decu i mlade", kaže glumica Tijana Grumić.

Tekst je moderan, namenski pisan za pozorište "Bora Stanković". Predstave se i dalje igraju na sceni Doma vojske, čeka se nastavak rekonstrukcije zgrade pozorišta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи