Veliko interesovanje turista za Lukovsku i Prolom banju

I ove godine mnogo je zainteresovanih za boravak u Prolom i Lukovskoj banji, uz vaučere koje za odmor u našoj zemlji deli Vlada Srbije. Osim hotela, veliko je intresovanje za privatni smeštaj, posebno u Lukovskoj banji, gde svako domaćinstvo nudi boravak i lepo živi od izdavanja soba.

 Jelenko Jovanović iz Lukovske banje, kao i mnogi meštani ovog sela smeštenog na istočnoj padini Kopaonika, razmišljao je da ode u grad. Izgradnja hotela i sve veća potražnja za banjom koja leži na 37 toplih izvora, pružili su mu šansu da u rodnom mestu pokuša da opstane. 2009. počeo je da izdaje 8 ležajeva, danas ima 22 hiljade noćenja godišnje.

„Svaka soba ima kupatilo, televizor, kuhinju. Cena je do 6 evra po osobi. Dolaze nam gosti iz Vojvodine, Beograda, ali i Rusije", kaže Jelenko Jovanović iz Lukovske banje.

Gosti koji se odluče da borave u privatnom smeštaju čine to najpre iz ekonomskih razloga.

„Za nas nezaposlene hoteli su skupi, a privatni smeštaj je vrlo lep, zadovoljan sam. Prednost je i to što se koristi domaća hrana,od sastojaka proizvedenih na ovom području", naglašava Nebojša Vuksanović iz Beograda.

Gostoljubivost i domaćinski odnos prema gostu,uz lekovita svojstva banje, razlog su, tvrde ovde, što je poslednjih godina, od kada Vlada Republike Srbije izdaje vaučere za boravak u Srbiji, interesovanje za ovu banju najveće.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво