Niš: I nastavnici u školskim uniformama

Osnovna škola Radoje Domanović iz Niša ovogodišnji je dobitnik Svetosavske nagrade ali su dve stvari po kojima je škola jedinstvena u Srbiji - u toj školi nastavnici od juče nose uniforme a cela škola je zona u kojoj je zabranjena upotreba mobilnih telefona još od 1. septembra.

Radnici, u slobodno vreme, kreatori nastavničkih uniforma, čiju izradu su sami platili. Želeli su da daju primer svojim đacima.

Direktorka škole Dušica Tričković smatra da su uniforma i detalji na njoj odlika zajedništva i pripadnost koletivu.

"Škola je najznačajnija državna institucija i treba da ima svoje obeležje, da ima svoj grb da ima svoju boju, a teget je boja poverenja, i na taj način u stvari šaljemo poruku svima i vračamo poverenje u školu u obrazovanje i u prosvetne radnike", kaže Dušica tričković, direktorka Osnovne škole „Radoje Domanović".

Nastavničke uniforme su novina kojoj su se učenici obradovali za razliku od druge novine uvedene još 1. septemrba - naime, u celoj školi zabranjena je upotreba mobilnih telefona.

„Jeste bilo teško, ja sam iskreno bila taj slučaj koji nekako nije mogao bez mobilnih telefona i baš me jednom direktorka srela sa mobilnim telefonom i dobila sam opomenu, i od tog događaja to više ne ponavljam", kaže Natalija Stefanović, učenica osnog razreda.

"Svi koriste svakodnevno danas i odrasli tako da nam je u početku bilo teško, ali smo se vremenom navikli. Sada je bolje zato što imamo bolju komunikaciju među nama u razredu u generaciji", objašnjava njen vršnjak Miloš Todorović.

Radoje Domanović čije ime nosi ova škola bio bi ponosan na povećenost zaposlenih i uspehe dece, ali pre svega na načine na koji sve to ova škola postiže.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво