Šabac - jedan od deset evropskih gradova budućnosti

"Fajnenšel tajms" objavio je publikaciju u kojoj je Šabac svrstao među prvih deset evropskih gradova budućnosti sa najboljom strategijom za privlačenje stranih direktnih investicija, u kategoriji gradova koji imadju do 100.000 stanovnika.

Šabac ima najveću industrijsku zonu u Srbiji koja je infrastrukturno opremljena a samo u poslednje tri godine, 38 domaćih i stranih kompanija odlučilo je da kupi zemljište u njoj.

Da li će priznanje, u kategoriji gradova koji imaju do 100.000 stanovnika, otvoriti vrata i za nova ulaganja pitali smo gradonačelnika Šapca. 

"Nije slučajno što je japanska kompanija Jazaki došla baš u Šabac. Pored njih ovde posluju i velike italijanske i austrijske firme kao što su Mondi i Pasubio.  U ovom trenutku razgovaramo sa još  nekoliko stranih investitora,  imamo dobre programe za obuke nezaposlenih", ističe gradonačelnik Nebojša Zelenović. "Grad se dobro razvija, mi to vidimo po svim ekonomskim parametrima, u ovom trenutku ne možete u gradu da nađete stan da iznajmite, svi su stanovi zauzeti, dolaze ljudi i iz  manjih sredina, iz okoline Šapca."

Do sada je u industrijskoj zoni prodato 56 parcela, a kupac može da bira poziciju i površinu do 150 hektara.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво