Kup Radivoja Koraća - više od košarke

Kup Radivoja Koraća u Nišu je završen. I dok mnogi govore o finalu i pobedniku, mladi niški sportisti pamtiće ga po prvom susretu sa našim najboljim košarkašima. Promocija dečjeg sporta i humanitarne akcije bili su u fokusu ovogodišnjeg Kupa.

Košarkaši niškog OKK Junior imaju po 8 ili 9 godina i, zahvaljujući Košarkaškom savezu, mogli su da gledaju utakmice Kupa Radivoja Koraća. U četvrtfinalima izlazili su zajedno sa igračima na teren. Zato je za njih ovaj Kup poseban.

Luka Krneta kaže da do sada nije gledao utakmicu uživo: "Izgledalo mi je čudno zato što sam prvi put došao na veliki košarkaški teren."

Mateja Trajković i Đorđe Stamenković, koji su takođe gledali utakmicu, kažu da košarku treniraju zato što vole taj sport i druženje.

"Pred početak utakmice, na zagrevanju, dao sam im do znanja kako su pravi košarkaši ozbiljni, kako tu nema razgovora, samo se čuje lopta i škripanje patika i da nešto od toga zapamte", kaže njihov trener Dragan Kanta.

Pored terena su bila i deca sa smetnjama u razvoju iz Centra "Mara". Kod njih su, kao i u Centar za porodični smeštaj i usvojenje, tokom turnira dolazili naši košarkaški asovi sa poklonima i rečima podrške.

"Ja sam zaista presrećna što sam ovde", rekla je Nataša Kovačević, ambasador FIBA, "i lično meni znači da dolazim i posećujem ovakve ljude, jer mislim da oni pokazuju da pravi heroji zaista postoje."

"Oni su oduševljeni, druželjubivi su i vole da posećuju kulturne i sportske manifestacije", ističe Miloš Otašević, menadžer u Centru "Mara". "Za njih ovo mnogo znači."

Za razliku od ranijih godina, turnir u Nišu je sada protekao bez ijednog incidenta. Zbog promocije dečjeg sporta i humanitarnih akcija, nacionalni Kup postao je više od košarke. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи