Opština Blace dodelila stan samohranom ocu

Opština Blace dodelila je stan na korišćenje Milošu Stevanoviću, Samohranom ocu dvoje maloletne dece. Do sada je u Blacu stambeno zbrinuto šest socijalno ugroženih porodica.

Anđela i Luka rođeni su kada je na RTS-u počeo da se emituje Mali dnevnik, pa su imena dobili po prvim voditeljima. Nakon razlaza roditelja ostali su da kao podstanari žive sa ocem koji sam brine o njima.

"Stalno sam sa njima i nemam vremena za bilo šta drugo", kaže Miloš Stevanović, "treba da im se skuva, da im se opere, treba da se počisti naravno. I najmanja komplikacija, što se tiče bilo kakve bolesti, ne mogu da idu u vrtić, ja sam sa njima 24 sata."

Miloš se, kao nezaposleni, samohrani otac obraćao za pomoć Centru za socijalni rad u Blacu, na čiju je preporuku dobio stan od lokalne samouprave na korišćenje.

"Prepoznali smo u samohranom tati potencijale da može da očuva decu, pored svih teškoća i nedaća koje su ga snašle u toku života, ipak nije digao ruke od, iako mu je bilo teško u nekom trenutku", ističe Ivana Petrović, direktorka Centra za socijalni rad Blace.

"Na kraju smo bar jedan problem rešili", kaže Stevanović, "da bar malo budemo srećniji, bar malo sigurniji. Sad, taj posao koji ostaje, koji ja nemam, bavim se sezonskim poslom, znači, zadnjih deset godina radim bukvalno sve što se plaća, a to nije sigurnost."

Sada, kada su stambeno zbrinuti treba obezbediti novac za svakodnevne troškove. Šporet, koji je zatekao u stanu još nije založio jer nema ogreva. Krov nad glavom u ovoj opštini sanja još dvadesetak porodica.

"Trenutno su tenderi za nabavku, izradu projektne dokumentacije za izgradnju stambene zgrade koja će imati dvadesetak stambenih jedinica različitog gabarita, naravno gde ćemo moći da smestimo naše najugroženije stanovnike", kaže Zoran Jozić, predsednik Opštine Blace. 

Opština Blace do sada je za korisnike socijalne pomoći obezbedila šest stanova.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи