Ko ostavlja gomile životinjskih kostiju pored puta

Ekipa niškog dopisništva snimila je gomilu životinjskih kostiju iza tunela u Sićevačkoj klisuri i, drugu, manju na putu kod Jelašnice. Inspekcije su obaveštene i sada se očekuje njihova reakcija.

Prirodne lepote Sićevačke klisure, naročito zimi, deluju impozantno, ali osim toga klisura je bar u ovom slučaju slika ljudske bahatosti. Gomila životinjskih kostiju se, ukoliko ne zastanete, ne vidi s puta.

 

Ono što golim okom može da se vidi iza trećeg tunela u Sićevačkoj klisuri jesu dve gomile kostiju različite boje. Šta to znači - pitanje je za inspektore. 

To znači da je neko kosti bacao u dva navrata. U blizini nema kuća, niko ništa nije video, pa je teško utvrditi ko je počinilac i za šta bi mogaoda odgovara.

Miroljub Marjanović, veterinarski inspektor Nišavskog okruga, pretpostavlja da je to delo pojedinca:

"Iz dugogodišnjegiskustva  u veterinarskoj inspekciji i na osnovu količine ovog otpada koji je tamo, pretpostavljam da se ne radi o klaničnoj industriji već da verovatno potiče sa nekog privatnog gazdinstva."

Budući da reč o komunalnom otpadu, u ovom slučaju nadležna je komunalna služba.

"Kako se ovde radi o državnom putu koji je u nadležnosti republičkog inspektora za puteve mi smo odmah kontaktirali republičkog inspektora", kaže Slaviša Krstić iz Komunalne inspekcije Opštine Niška Banja. "On će naložiti svakako najverovatnije preduzeću za puteve koje održava taj deo puta da se izvrši uklanjanje tih kostiju." 

I druga lokacija je pusta, količina je manja, kosti se takođe ne vide s puta koji - dok se novi ne pusti u saobraćaj - ima status državnog puta.

Ukoliko je potrebno, ponovo ćemo kontaktirati republičkog inspektora a ako možemo onda ćemo mi to sami sa nadležnim komunalnim preduzećem", rekao je Krstić. 

Kosti će najverovatnije narednih dana biti sklonjene, ali gomile smeća pored puta na odmorištima i dalje će nas podsećati na ljudsku bahatost.


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво