Vatromet i nagrade za dan Knjaževsko-srpskog teatra

Najstarije srpsko pozorište, Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu, osnovano na Sretenje 1835, premijerom prve predstave „Fernando i Jarika". Predstavu odigranu u čast kneza Miloša Obrenovića i tadašnjih narodnih predstavnika, režirao je Joakim Vujić. Na dan Teatra, glumcima su dodeljena priznanja - Statueta i Joakimov prsten.

Statueta "Joakim Vujić" pripala je Mihailu Miši Janketiću, glumcu koji je proteklih decenijaobogatio pozorišnu, filmsku i televizijsku scenu Srbije i bivše Jugoslavije. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja kojima se pridružuje i Joakimova statueta.

Glumac kaže da su najvrednije nagrade koje se dobiju pred kraj karijere, a statueta "Joakim Vujić" - kako je rekao - ima posebno i bitno značenje za svakog glumca. 

Prsten sa likom Joakima Vujića dodeljen je  glumicu Bratislavu Slavkoviću Keši za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.

I za njeega je nagrada kruna dugogodišnje karijere, jer nije isto značenje nagrade kada je dobijete kao mlad glumac i onda kada ste pokazali sve kao glumac.

Na Joakimovoj sceni, nakon rođendanskog vatrometa u čast Sretenju, izvedena je predstava "Bašta sljezove boje", po tekstu Branka Ćopića, u režiji Marka Misirače. 

U foajeu teatra izveden je igrokaz koji govori o vremenu kada je pozorište nastajalio, u režiji Dragana Jakovljevićaž  koji je citirao Joakime reči: "Teatar Teatar treba Činiti".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво