"Leoni" predstavio poslovne rezultate za prošlu godinu

Kompanija Leoni, koja proizvodi automobilske kablove, u Srbiji je od 2009. godine investirala 75 miliona evra. Posle Prokuplja i Doljevca, prošle godine otvoren je pogon i u Nišu, a danas je ta nemačka kompanija predstavila rezultate rada u Srbiji za prethodnu godinu.

U prošloj godini Kompanija "Leoni" investirala je u svoje fabrike u Srbiji 24 milona evra i ostvarila izvoz od 145 miliona evra. U tri pogona zaposleno je skoro šest hiljada radnika.

Radnici su zadovoljni što je plata redovna, što imaju dobre uslove za rad i mogućnost da napreduju.

"Radim dve godine i već sam došao do pozicije vođe smene", kaže jedan od njih.

U ovim pogonima na jugu Srbije proizvode se kablovi za vodeće svetske automobilske kompanije. Pogon u Nišu, u kome je proizvodnja počela prošle godine biće završen do aprila, kada će početi da radi punim kapacitetom.

"U našem pogonu u Nišu trenutno je zaposleno više od hiljadu radnika, a do kraja 2019. biće ih 2.200", naglašava Klemens Saks, direktor Kompanije "Leoni". "Veoma sam zadovoljan radom svih radnika u Srbiji, a imamo dobru saradnju i sa državom i lokalnim samoupravama.

Za ovu godinu u planu je otvaranje još jedne fabrike u Kraljevu gde će posla biti za 4 do 5 hiljada radnika. Ovde ističu indirektni doprinos razvoju ovog dela Srbije smanjenjem stope nezaposlenosti, ulaganjem u opremanje vrtića i škola, i širenjem mreže dobavljača.

broj komentara 0 pošalji komentar