Niš: Najviše žalbi građevinskoj, tržišnoj i turističkoj inspekciji

U okviru Dana otvorenih vrata koj je organizovao Nišavski upravni okrug, građani Niša imali su priliku da se za rešavanje problemima direktno obrate inspektorima. Najviše njih došlo je sa pitanjima namenjenim građevinskim inspektorima.

„Pritužbe se najčešće odnose na nerazrešene pravno imovinske odnose . To je najveći problem, a onda to povlači i nelegalnu gradnju koje je bilo i koje još ima", kaže Srđan Laketić, građevinski inspektor.

 I za ostale inspektore građani Niša imali su različita pitanja i pritužbe.

„Najviše na reklamacije proizvoda I na bespravan rad. Evo sad stranka prijavi radnju koja uđe u legalne tokove, I onda je ođavi", dodaje Dragica Stošić, tržišna inspektorka.

„Građani dolaze da pitaju za uslove za otvaranje turističkih objekata, I svakog dana veliki broj prijava vezan za putovanja i za buku i prekovremeni rad", objašnjava Dragica Pavlović, turistički inspektor.

U Nišavskom okrugu najavaljuju da će otvorena vrata inspekcijskih službi postati redovna praksa.

 „Oni to rade svakog dana, ali potšo su često na terenu , drže po sedam osam okruga I nekad nisu u kancelariji. Ovo je prilika da na jedmom mestu građani sretnu inspekcije", kaže Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga.

Priliku da inspektorima na jednom mestuiznesu svoje probleme imaće i žitelji susednih opština, s obzirom na to da je najavljen i karavan u u okviru koga će sve inspekcije obilaziti opštine Nišavskog okruga.

broj komentara 0 pošalji komentar