Mali srpski fudbaleri u Šangaju

Deca iz četiri škole u Srbiji učestvovala su na besplatnom zimskom fudbalskom kampu u Šangaju. Među njima su bili i đaci OŠ „Miroslav Antić" iz Pančeva, koji su se vratili sa medaljama i nezaboravnim iskustvom.

Učenici petog i šestog razreda iz Pančeva bili su deo srpskog tima, učesnika fudbalskog kampa u Kini. Boravili su tamo nedelju dana, trenirali i družili se sa decom iz Šri Lanke, Paname i Kenije.

"Treniram fudbal već 7 godina,od svoje četvrte godine. Ovo je jedno veoma lepo iskustvo za mene i nadam se da će se ponoviti.Trenirali smo sa našima, Srbima, ali i sa decom iz drugih država. Mi smo tamo bili najbolji.Igrali smo protiv najboljeg tima iz Šangaja i pobedila sa 8:0, a drugi tim iz Kine smo pobedili 2:02" kažu neki od mališana učesnika kampa.

Deca su ispričala da su oduševljena gradom, prilikom da otputuju u jednu tako daleku i interesantnu zemlju. Kući su poneli medalje, zadovoljstvo što su najbolji i mnoštvo fotografija i uspomena.

Dragan Jovanović,nastavnik fizičkog kaže "Uslovi su bili izvanredni.Imali smo trenere sa Univerziteta, imali smo nastavnike koji brinu o deci, tako da je sve bilo prelepo".

"Lepo smo se družili,upoznali smo dosta vršnjaka, ali smo se najviše sprijateljili sa decom iz Paname2b ističe učenik Danilo Bulatović.

"Išli smo u Prirodnjački muzej, gde smo videli mnogo prepariranih životinja,obišli smo zgradu visoku 360 metara i ima 88 spratova" kaže učenik Vukašin Gajić.

Kineska organizacija koja je osmislila zimski kamp već planira novi, na leto. Možda to bude prilika za nove avanture.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво