Berićet za domaćina iz Medveđice

U selu Medveđica kod Žagubice koza Vlastimira Pavlovića donela je na svet četiri jareta. Poznavaoci kažu da je i troje retkost. Vlasnik je dva jareta poklonio sedmogodišnjem komšiji Branislavu.

Nakon trideset tri godine rada u Salcburgu, Vlastimir Pavlović vratio se u rodnu Medveđicu kod Žagubice da provede penzionerske dane u jedinstvenoj homoljskoj prirodi. Pet ovaca i jednu kozu gaji, kako kaže, da bi imao razonodu. Koza Roza pažnju mu uzvraća tako što je prošle godine ojarila tri, a ove čak četiri jareta. Tri ženska i jedno muško.

Vlastimir Pavlović, vlasnik koze kaže - "Sa trećim se dosta namučila. Nije mogla da ga odmah rodi, pa sam joj ja malo pomogao. Izbacila je to treće i odmah je i četvrto došlo. Tako sam se iznenadio i obradovao".

Pošto Roza ne može da brine o četiri jareta, a Vlasta ne planira da proširuje stado, dvoje je poklonio komšijama koji žive od uzgoja krava. Najviše im se obradovao sedmogodišnji Branislav. Dao im je imena po likovima iz omiljenog crtanog filma, zovu se Bejb Kirano i Kenzi Bejb.

"Mnogo ih voli. On ih najviše hrani. Non stop ih obilazi. Igra se sa njima" kaže njegov brat Igor.

Pošto je i Vlastimir Rozu dobio na poklon, veruje da će poklanjanjem ova dva ženska jareta i druge učiniti bogatim i srećnim, kao što je i on.

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара