Turnir "Igrajmo za 16" u Kragujevcu

U Kragujevcu je danas počeo šesti kvalifikacioni turnir u malom fudbalu u okviru grupe Gradovi turnira "Igrajmo za 16 "koji se igra u čast radnika RTS-a koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine.

Osam ekipa podeljenih u dve grupe odmerili su svoje fudbalsko umeće uz fer i korektno ponašanje. Prve su na teren izašle ekipe „Dak drum šopa" i Vojske Srbije. Pobedu u prvom susretu odneli su igrači Vojske Srbije rezultatom 1:0.

"Vojska Srbije ima svoju obavezu učešća na ovom turniru zato što je i sama učesnik događaja 1999. godine imala je svoje žrtve kao i ekipa RTS-a", rekao je Ivica Vukić iz ekipe Vojske Srbije.

"Nadamo se da ćemo zabeležiti zavidan rezultat" očekuje Marko Vesović iz „Dak drum šop" ekipe na ovom turniru tako da ovo što očekujemo to je da naša ekipa ostvari uspeh.
Prošlogodišnji finalisti ekipe OŠ „Svetozar Marković" i najmlađa ekipa na turniru "Vodojaža" odigrale su meč u kome je bilo najviše golova.

Kao i prošle godine, uspešnija je bila ekipa škole "Svetozar Marković" pobedivši sa 6:2.
"Svojim učešćem na ovom turniru želimo da odamo počast nastradalim radnicima RTS-a.

"Od kako se organizuje turnir, učestvujemo iako smo svi 1998. ili 1999. godište", kazao je mladi igrač Dušan Mirković iz FK Vodojaža.

Milan Stanojević iz OŠ "Svetozar Marković" prošlogodišnji pobednici kaže da su učesnici od samog početka, prošle godine smo bili pobednici turnira i nadamo se i ove godine najboljem rezultatu.

Ekipa Dopisništva RTS-a bila je uspešnija od ekipe "Auto Marića", koji po prvi put učestvuju na turniru, a igrali su u autentičnoj sportskoj opremi. Svi igrači su na dresovima nosili broj 16. U ovoj uzbudljivoj utakmici RTS je pobedio rezultatom 2 :1 .

U poslednjoj utakmici Prvog kola sastali su se Sportski klub "Fitnes" i "Zastava oružje" koji su odigrali nerešenu utakmicu 3:3.

Organizatori turnira u Kragujevcu, i ove godine, su Dopisništvo RTS-a, Grad Kragujevac i Sportski centar "Mladost". Drugo kolo igraće se sledećeg vikenda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи