Nalog od izvršitelja za nepostojeći dug

Zbog greške u sistemu "Objedinjene naplate" Nišlija Zoran Miladinović dobio je izvršno sudsko rešenje da plati dug. Iako je redovno plaćao, izdat je nalog da se sa njegovog računa skine više od 25.000 dinara.

Ko je dužnik Zoran Miladinović i kako su po izvršnom sudskom rešenju njegov JMBG i datum rođenja potpuno različiti?

To se pita Nišlija Zoran Miladinović kome je zbog navodnog duga "Objedinjenoj naplati" stigao nalog od izvršitelja. Uz sve to i adresa je potpuno pogrešna:

"Kako je moguće da advokat Objedinjene naplate, da izvršni sudija i privatni izvršitelj ne vide nešto što se iz aviona vidi. Onda tu svoju aljkavost, neprofesionalnost i svoje neažurno ponašanje žele da prebace na građane."

Miladinović je sve ovo objavio na društvenim mrežama, pa su nadležni u JKP "Objedinjena naplata" odmah obustavili postupak.

"Igrom slučaja on ima isto ime i prezime kao Zoran Miladinović, koji je izvršni dužnik i koji je izgubio parnicu protiv JKP Objedinjena naplata", objasnio je Miloš Nikolić. "Greške koje se na ovaj način dešavaju mere se u promilima, dakle izuzetno su male."

Miladinović kaže da je kao bivši novinar i sada profesor na fakultetu znao kako da reaguje. Međutim, pita se da li bi i ostali građani znali da se snađu sa kompikovanom administracijom:

"Obični ljudi ne mogu da urade ništa. Jednostavno, ako dođu kod advokata, već im treba nekoliko stotina evra i to za angažovanje advokata, za plaćanje sudskih taksi, za overe po opštinama i za sve ostalo."

Prema rečima Miloša Nikolića iz "Objedinjene naplate", to je jedan slučaj za godinu dana:

"Imali smo sličan ovakav slučaj pre otprilike dve i po godine, dakle izuzetno mali procenat. Naši građani ukoliko imaju neku nedoumicu, mogu u bilo kom trenutku da dodju kod nas na službeni razgovor."

Zoran Miladinović je zbog bolesti trogodišnjeg sina, prošle godine, sedam meseci proveo sa njim na lečenju u Nemačkoj. Kaže da je po povratku u Srbiju nelogične račune dobio i za struju, mobilni telefon i kablovske usluge.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво