Rektor Univerziteta u Kragujevcu odbacuje optužbe

Rektor kragujevačkog univerziteta Nebojša Arsenijević, na konferenciji za novinare, negirao je sve optužbe koje se poslednjih meseci iznose u javnosti i nepravilnosti na koje ukazuju Ministarstvo prosvete i Agencija za borbu protiv korupcije.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu tvrdi da je diploma o doktorskom zvanju Aleksandra Arsenijevića važeća jer je osnovne studije završio 31. oktobra a doktorske upisao nakon toga - 5. novembra, po zakonu.

Arsenijević osporava i nepotizam jesr su sve osobe koje navode mediji da ih je zaposlio, radni odnos zasnovale pre njegovog postavljenja, o čemu postoji zvanična dokumentacija. Arsenijević tvrdi da je u pitanju medijska hajka, neće podneti ostavku na meseto rektora, a protiv svih koji ga optužuju podneo je krivične prijave.

Podršku ima i od Saveta univerziteta, a deset fakulteta predložilo je da bude kandidat za rektora u narednom mandatu.

"Ja sad više nemam ni prava da odustanem jer branim nešto što je važnije od sudbine jednog čoveka", kaže Nebojša Arsenijević. "Hoće li to da bude stvar dovedena do apsurda da - nemajući kud - država u licu Ministarstva ili Vlade prekrši zakon koji sama ova zemlja donosi i da izvrši pravno nasilje kao što se najavljuje - to ne znam, to ne odlučujem ja - ili će se naći najprihvatljivije rešenje koje je juče najavljeno krivičnim prijavama kako se obično ovakve kampanje završavaju." 

U međuvremenu saopštenjem za javnost oglasilo se Ministatstvo prosvete u kojem se navodi da je u inspekcijskom nadzoru o radu Medicinskog fakulteta uočen niz nepravilnosti i naloženo pet mera za otklanjanje, a Univerzitetu naloženo da odluči o zakonitosti upisa, to jest diplome Aleksandra Arsenijevića. Ukoliko fakultet i univerzitet ne postupe u skladu sa zakonom, minister će preduzeti propisanje radnje po zakonu o visokom obrazovanju.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво