Nemački "Simens" preuzeo kompaniju "Milanović inženjering"

Kragujevački "Milanović inženjering" preuzeo je nemačka kompanija "Simens", ali detalji ugovora - za koliko je kupljena fabrika i koliko će radnika biti zaposleno - još nisu poznati.

"Milanović inženjering" i "Simens" posluju već 18 godina, od osnivanja fabrike u Kragujevcu.

"Raduje me što je završena poslednja faza o preuzimanju ‘Milanović inženjeringa’ i što ćemo od 1. februara poslovati kao deo porodice svetskog giganta ‘Simensa’ za šinska vozila", kaže Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik "Milanović inženjeringa".

Milanović veruje da će svi zaposlenibiti visoko vrednovani u toj svetskoj kompaniji:

"Dolazak Simensa je odskočna daska za razvoj industrije Kragujevca i Šumadije, a ja ću i dalje biti angažovan u radu i razvoju fabrike."

Komapnija "Milanović" posluje od 2000. godine - proizvodi aluminijumske delove za karoserije šinskih vozila, zapošljava 430 radnika, a godišnja vrednost proizvodnje premašuje 15 miliona evra.

Dolazak "Simensa" predstavlja značajnu razvojnu šansu Kragujevca i Šumadije. Već mesecima grad sređuje prilazne puteve i infrastrukturu oko fabrike, a početkom godine Gradsko veće dalo je saglasnost da se oko 70 hektara u tom delu - industrijskoj zoni Sobovica Lužnice - proda investitorima na javnom nadmetanju zakazanom za sutra.

Ovo je druga fabrika koju "Simens" preuzima u Srbiji, poslovni potez sa "Milanović inženjeringom" vraća Kragujevac na mapu industrijskih cntara Srbije, smatra prof. dr Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. To je poruka i drugim investitorima - činjenica da jedna tako značajna kompanija dolazi u Kragujevac ukazuje da je Kraguejvac pogodna sredina za investiranje, da je industrijski centar, nova zapošljavanja i dolazak ovih tehnologija koje su i Kragujevcu i Srbiji neophodne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије