Obnovljen vrtić "Veseli cvetovi" u Smederevu

U smederevskom naselju Carina otvoren je obnovljeni vrtić "Veseli cvetovi". Obnovu vrtića koji pohađa 354-oro dece finansirali su Fondacija "Novak Đoković" sa 10 i po miliona dinara i grad Smederevo sa 300 hiljada dinara.

Za nepunih sedam godina, Fondacija Novak Đoković, tri puta je donirala sredstva za poboljšanje uslova rada predškolske ustanove „Naša Radost". Krov vrtića „Veseli cvetovi" prokišnjavao je, a bila je dotrajala i stolarija.

"Jako je važno da sva deca bez obzira gde se nalaze imaju barem slične ako ne i iste uslove za odrastanje. Adaptacija i renoviranje ovog objekta stvarno je bilo nešto neophodno predškolskoj ustanovi, naše je zadovoljstvo bilo da pomognemo i da se to realizuje", kaže Gordana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za programe i projekte Fondacije „Novak Đoković".

Ovaj vrtić pohađa više od 350 mališana, sada u daleko boljim uslovima. Sve prostorije su okrečene, zamenjana je stolarija i obnovljen je krov, a doprinos su dali i sami izvođaći radova koji su donirali fabru za sve radijatorske cevi i radijatore.

"Zadovoljstvo je veliko moje i dečije i svih nas zaposlenih u predškolskoj ustanovi zato što smo prepoznati po kavlitetu rada i po tome što smo puni entuzijazma i što stavaramo zajedničkim snagama i što nas je Fondacija novak Đoković odabrala i uložila u nas", Mirjana Ćosić, direktorka Predškolske ustanove „Naša radost".

Ovo je 10 objekat u sastavu predškolske ustanove na teritoriji opštine, čijoj sanaciji je doprineo i sam grad.

"Grad će i dalje ulagati, znači, ova ulaganja u izgradnju objekta nisu jedina ulaganja, ulaže i grad i u druge stvari kada je u pitanju dečiji vrtić izdavajaju se značajna sredstva", kaže Bogoljub Spasojević, predsednik Skupštine grada.

Predškolsku ustanovu u Smederevu pohađa 2.800 dece, i pored 10 objekata na listi čekanja u ovom trenutku je 270 mališana.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи