Kraljevački anesteziolozi i danas u protestu

Tihi protest kraljevačkih anesteziologa nastavljen je i danas. U operacione sale nisu ulazili do 9.30, potvrdio je RTS-u anesteziolog Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmceuta Srbije.

"Danas smo na jutarnjem sastanku dobili na uvid servisnu knjižicu i radni nalog servisera, za koju direktor tvrdi da je potvrda o ispravnosti. Ne, to nije potvrda da je aparat ispravan, taj papir podrazumeva potpis s punom odgovornošću", tvrdi Panić i dodaje da im je data na uvid potvrda na kojoj se nisu potpisali direktor i lice zaduženo za bezbednost već samo potvrda načelnika nabavno-ekonomske službe. 


Panić takođe kaže da su juče, posle izlaska informacije u javnost, hitno iz centralne intenzivne nege sklonjena dva aparata za mehaničku ventilaciju i poslati na popravku i servis.

"Od 10 aparata za anesteziju juče i danas rade samo četiri", kaže Panić.

U toku prepodneva Službu anestezije obišla je zdravstvena inspekcija, kako Panić tvrdi, "zbog uznemiravanja javnosti".

Direktor Opšte bolnice u Kraljevu celu situaciju objašnjava kao neosnovanu i tvrdi da je pravi razlog u nezadovoljstvu zbog uvođenja četrdesetosatnog radnog vremena u bolnici, koja je danas stupila na snagu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара