Kraljevčanin najbolji sportista Vojske Srbije

Kao vukovac Medicinske škole u Kraljevu, Stefan Vukadinović bio je u dilemi da li da se posveti nauci ili atletici. Izabrao je i jedno i drugo i uspeo da uskladi ljubav i obaveze. Već drugi put proglašen je za najboljeg sportistu Vojske Srbije, a trenutno se priprema za Svetsko vojno prvenstvo u Indoneziji.

Svakodnevno sa trenerom, Stefan Vukadinović je trenirao, pripremao se za takmičenja, ali i bio u dilemi kuda dalje nakon završene škole.

"Planiram da nastavim uporedo atletiku i školu i da postižem dobre rezultate u oba slučaja", govorio je tada Stefan Vukadinović.

Atletiku je zavoleo tek sa 15 godina.

"Ovakav talenat se sreće jednom u deset godina", govorio je tada trener Veselin Bulatović.

Trud i rad su se isplatili. Stefan nije odustao ni od nauke, ali ni od atletike. Završio je Vojnu akademiju i nastavio da niže uspehe na atletskim stazama. Proglašen je za najboljeg sportistu Vojske Srbije u 2017.godini.

"Obaveza je trenirati, raditi i biti u svemu ovome, a i naravno da je podstrek za mene, sve što sam osvojio", kaže Stefan Vukadinović i dodaje da se posebno priprema za Svetsko vojno prvenstvo krajem aprila u Indoneziji.

Veliku podršku Stefan ima od svoje porodice. Svi su ponosni na njegove uspehe, a majka brižno čuva Stefanova sportska priznanja.

"Porodica predstavlja podršku i stabilnost, odakle kreće u pobede", kaže Slavica Vukadinović Stefanova majka.

S obzirom na Stefanove uspehe u nauci i sportu, svi veruju da će uskoro kolekciju obogatiti nove diplome, ali i pehari i medalje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи