Vranjski učitelj najbolji edukator u Srbiji

Miomira Dejanovića, učitelja u vranjskoj Osnovnoj školi "Svetozar Marković" Udruženje za podsticaj preduzetništva "Živojin Mišić" proglasilo je za jednog od najboljih edukatora u Srbiji.

Kao đak Miomir Dejanović stripove je skrivao u klupi i čitao ih na odmorima, kao učitelj ih koristi u nastavi da učenici lakše razumeju i usvoje lekcije. Likove iz stripova oživljava na pozornici u učionici.

"Sadržaji iz gramatike deci bi bili dosadni, recimo pridevi, vrste prideva, upotreba slova ili glasa J. Ja to deci približavam kroz strip, tako da im te slike ostaju duže u pamćenju i to gradivo je dugoročnije", kaže Miomir Dejanović.

Ljubav iz detinjstva prema stripu učitelj prenosi i na đake. Nevena Dinov je za neke svoje crteže dobila i prve nagrade na takmičenjima:

"Nisam volela da crtam strip sve dok učitelj nije doneo da radimo. Stripovi su me privukli, jer volim da crtam."

"Tako razvijamo i maštu i meni je tako baš lepo, jer lakše shvatam lekcije", kaže njen drug Branko.

Sve crteže učenika čuva i zajedno sa svojim stripovima namerava da objavi. Zbornik će, nada se, biti korisna literatura i za buduće generacije.

"Strip može da podstakne decu i na čitanje. Tako, recimo, dam deci samo početak nekog dela, na primer bajke, i kažem im: Deco, ako želite da znate kako se završava ova bajka, kako uvek dobro pobeđuje zlo, vi ćete pročitati tu bajku", objašnjava Miomir Dejanović.

Stripovi Miomira Dejanovića Mideja izlaze u školskim listovima, osvajaju nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a njegova predavanja uvrštena su u Zbornik priprema za ugledne časove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво