Redovno vodosnabdevanje u Smederevskoj Palanci

U opštini Smederevska Palanka, posle više od dve decenije meštani imaju redovno vodosnabdevanje. Iako je račun JP Vodovodi dalje u blokadi, zaposleni u tom preduzeću imaju redovne plate, a poboljšava se i naplata.

Već dvadeset dana meštani Smederevske Palanke imaju redovno vodosnabdevanje, ali su i dalje nepoverljivi, jer kako kažu, ne sećaju se više kako izgleda imati vodu sve vreme.

Meštani po navici imaju rezerve vode u kupatilu, raduje ih što više nema noćnih isključenja, ali brinu zbog dotrajalih cevi.

Sa kupovinom nove glavne pumpe za vodu u gradskom postrojenju, koja nije zamenjena od postavljanja 1974. godine, sistem je normalizovan, i protok vode je 110 litara u sekundi što je optimalna količina za grad.

"Prethodno je rađeno nužnom metodom sa dve pumpe koje nisu namenski bile predviđene za takav sistem rada, ali sa dolaskom nove pumpe, mi više namamo noćnih restrikcija", kaže Goran Milić, rukovodilac za preradu i distribuciju vode, JP"Vodovod i dodaje: "Mi trenutno dobijamo 55 litara u sekundi iz Trnovča i uz dodatak naših izvorišta koje imamo u Palanci, to je dovoljno".

Revitalizacija izvorišta vode Singer, Buline vode i Rudine, tek predstoji, jer je za te bunare kupljeno još šest potisnih pumpi koje bi trebalo da se postave do početka letnje sezone.

„Do sada je kupovinom glavne pumpe i kupovinom 2 potisne pume i kupovinom 6 pumpi za bunare potrošeno nešto oko 5 miliona dinara, ono što nas čeka u narednom periodu, uz pomoć Vlade, očekujem da krajem proleća krenemo u sanaciju vodovodne mreže koja nam je rak rana u ovom trenutku", kaže Nikola Vučen, predsednik prinudnog organa Smederevske Palanke.

Vodovodna mreža u opštini Smederevska Palanka duga je 105 kilometara, a najveći problem jeste to što su cevi uglavnom od azbesta, pa su pucanja česta i tako se gubi gotovo 60 odsto protoka vode.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи