Saradnja Kragujevca i Švedske

Od 2001. godine Švedska je u Srbiji uložila 200 miliona evra, za ovu godinu planira da uloži 12 miliona - za civilni sektor, sindikalne organizacije, zaštitu životne sredine.

Švedska podržava Srbiju na putu priključenja Evropskoj uniji, a među važnim projektima je i saradnja sa lokalnom samoupravom i sindikatima Kragujevca, rečeno je na prijemu koji je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima priredio za direktora švedske Agencije za međunarodni razvoj Ola Andersona i predstavnike međunarodnog centra "Ulof Palme". 

"Švedska finansira, nudi pomoć u obukama koje se tiču rodne ravnopravnosti i prava zaposlenih, zato šti mislimo", kaže Ola Anderson, direktor švedske Agencije za međunarodni razvoj, "da su ti sektori veoma bitni da se reformišu na putu Srbije ka Evropskoj uniji."

Kragujevaki sindikati od 2003. godine sarađuju sa švedskom Agencijom za međunarodni razvoj, sa lokalnom samoupravom realizuju dva projekta iz oblasti zaštite životne sredine.

"Jedan je projekat izrada studije za sistem  upravljanja otpadom za ceo region Šumadijskog upravnog okruga a drugi projekat nešto na čemu trenutno radimo sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine a tiče se sistema za upravljanje otpadnim vodama", rekao je gradonačelnik Kagujevca Radomir Nikolić.  

U narednom periodu grad Kragujevac očekuje pomoć švedske Agencije za međunarodni razvoj i u realizaciji projekata prekvalifikacije radnika, jer predstoji racionalizacija zaposlenih u Gradskoj upravi.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи