Opremanje informatičkog kabineta za aranđelovačke osnovce

Osnovna škola "Ilija Garašanin" u Aranđelovcu za opremu informatičkiog kabineta dobiće 4.000 dolara od fondacije "Ana i Vlade Divac". Pored Projekata "Jedan u milion" organizuju i duge akcije kako bi unapredili nastavu.

Učionica za niže razrede ujedno je i informatički kabinet. U nedostatku prostora, jer škola ima samo deset učionica, ova prostorija koja je prokišnjava okrečena je i sređena. Dok čekaju novu opremu, đaci rade na starim računarima, a neki od njih spremaju se za državno takmičenje u programiranju.

"Deca će imati pristup najbržem internetu, nećemo imati gužvi ovde", ističe Milan Spasojević, nastavnik informatike, "sada imamo situaciju da nam neki računar ne radi pa spajamo dva-tri učenika na jedan računar tako da ćemo mnogo brže i kvalitetnije raditi."

Cilj je da informatičke tehnologije koriste za sve predmete. Svake godine u osnovnoj školi "Ilija Garašanin" uvedu neku novu metodu. Zato je sve više đaka, nekad je bilo petnaest, a sada dvadeset sedam odeljenja osnovaca i dva razreda za obrazovanje odraslih.

"Svi nastavnici i učenici od prvog do osmog razreda rade po Nikola Tesla sistem metodi rada koji se, uz odobrenje Mense, radi i od prvog do četvrtog razreda", objašnjava Sonja Knežević Janković, direktorka OŠ "Ilija Garašanin". "Deca delimično rade i po Montesori metodi."

Kako se uči po savremenim metodama, objasnila je Nina, učenica trećeg razureda:

"Da ne bismo učili napamet, da se ne zbunimo i ne zaboravimo, koristimo NTC metodu, tako da bismo nešto zapamtili. Ovde smo pisali pesmicu NTC metodom da bi smo je lakše naučili, crtamo sličice i prema tome pamtimo."

broj komentara 0 pošalji komentar