Prijem za najuspešnije šabačke poljoprivrednike

U organizaciji Odeljenja za poljoprivredu grada Šapca, u Dunjića kući, održan je tradicionalni prijem za najuspešnije proizvođače.

Prošle godine realizovano je deset projekata a pored kopanja dubinskih bunara, zahvaljujući kojima su podignuti novi zasadi voća i povrća na više od 500 hektara, nabavke umatičenih grla, veštačkog osemenjavanja svinja i goveda, u 2018. grad će subvencionisati i certifikaciju organske proizvodnje i mini-prerađivačke kapacitete. 

"Primetili smo na tržištu da kvalitetnu organsku proizvodnju uvek prati mala količina i velika cena. Zbog toga želimo da pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima", naglašava  Vladimir Špegar, načelnik Odeljenja za poljoprivredu grada Šapca. "To je jedna od novina za ovu godinu."

"Ovakvi skupovi nam mnogo znače, jer pored druženja, razgovaramo i o saradnji,  iskustvima u proizvodnji i planovima. Moja porodica se bavi kozarstvom, imamo 120 koza na muži i 50 u prirastu", kaže Saša Jeremić iz Maova. "Planiramo da proširimo proizvodnju i da izgradimo mini-mlekaru uz pomoć grada Šapca."

Grujica Žunić iz Zablaća ističe da poljoprivrednici imaju dobru saradnju sa Odeljenjem za poljoprivredu:

"Bavim se voćarstvom i ovčarstvom. Iskopao sam dubinski bunar, dobio sam podsticaj za to. Pored ovaca, sada imam i koze koje sam dobio  od Odeljenja za poljoprivredu." 

"Retko koji grad može da se pohvali da se u njegovom kraju poljoprivreda intenzivno razvija", naglasio je Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika Šapca. "U gradu Šapcu smo već godinama izdvajali značajna sredstva iz budžeta kao podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji."

Kostadinović veruje da je to pomoglo da proizvođači iz šabačkog kraja postanu lideri u proizvodnji voća, povrća, mleka, mesa i kvalitetnog meda. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи