Kolega kakav se može poželeti

Penzionisanje Blagoja Đekića, montažera valjevskog dopisništva RTS-a, za njegove kolege u Valjevu znači da, u svakodnevnom radu, ostaju bez odgovornog, pouzdanog i požrtvovanog člana ekipe.

Retki su profesionalaci u televiziji koji su, kao Blagoje Đekić, toliko bili posvećeni svom poslu. Najpre snimateljskom, koji je za njega životni poziv.

"Ja sam imao sreće da spojim lepo i korisno", ističe Blagoje. "Rad sa kamerom me je uvek ispunjavao. Snimanje je veoma kreativan posao. A kada sam počeo da se bavim montažom stekao sam nova iskustva i novu korisnu veštinu.Ipak, najveća ljubav u televizijskom poslu je kamera."

Đelov rad sa kamerom doneo je brojne pohvale i priznanja za priloge i emisije valjevskog Dopisništva.

Prema rečima Radovana Lazarevića, urednika Dopisništva RTS-a u Valjevu, nenametljiv, radoznao i uporan, Blagoje je pre petnaest godina, uz snimateljski rad, naučio i montažu a neretko je bio i reporter na terenu.

Zbog organizacionih potreba Televizije i valjevskog Dopisništva, posebno u hitnim situacijama, uvek je bio na raspolaganju. Njegova svestranost u poslu često je bila jedino rešenje u raznim prilikama.

"U timu, on je kolegama najčešće oslonac, odnosno čovek koji svojom požrtvovanošću najbrže pronalazi ključ za rešenje brojnih tehničkih problema, a mi ih u ovom poslu imamo svakodnevno", istakla je novinarka Slađana Vasiljević.

Snimatelj Dragan Rakić kaže da je tokom višedecenijskog rada u dopisništvu "lako, brzo i pouzdano savladavao nove tehnologije, sisteme i formate". 

Uvek poželjan od kolega za saradnju, Blagoje Đekić je svojim pristupom u televiziji već trasirao savremeni koncept rada koji podrazumeva poznavanje svih segmenata televizijskog posla.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи