Pun čamac paketića

U Donju Jajnu kod Leskovca Deda Mraz je ove godine, umesto kočijama, stigao čamcem. Na obali Veternice dočekalo ga ja više od stotinu mališana.

Kad nema snega, kad Veternica nije zaleđena, onda može i čamcem. Deda Mraz se spustio sa planine Kukavice i doneo pun čamac paketića pred Srpsku novu godinu deci iz sela Donja Jajna. Bez obzira na vremenske uslove deda mraz uvek mora da ispuni obećanje.

Obradovao sam decu jer sam prošle godine obećao da ću doći pa makar i ne bilo snega ovde jer je ovo meni jedno od najdražih sela Donja Jajna.

Deda Mraz je podelio oko 150 paketića. Deca zadovoljna i nasmejana strpljivo su čekala da dobiju poklon.

Na obali Veternice sa mališanima su bili i njihovi roditelji. Ove godine zadovoljni i što su dobili novi most preko Veternice pa sada mogu mnogo lakše i do svojih njiva na drugoj obali pa je raspoloženje u pravom smislu reči bilo praznično.

"Ove godine smo napravili most ali pošto nema snega organizovali smo Deda Mraza da dođe čamcem ovom našom lepo rekom koju imamo", Boban Cvetković.

Tako to rade u Donjoj Jajni kod Leskovca. Prošle godine deda mraz je jedva došao sankama ove čamcem na Kukavicu se vratio preko novog mosta a za sledeću godinu ovde najavljuju nova iznenadjenja. Možda će kažu Deda Mraz u Donju Jajnu doskočiti padobranom. Živi bili pa videli.

 
broj komentara 0 pošalji komentar