Belocrkvanske mažoretkinje bez konkurencije

KUD "Belocrkvanske mažoretkinje" postoji pet godina. Jedno od retkih društava te vrste kod nas, učešćem na brojnim takmičenjima, doprinelo je i popularizaciji svog mesta u Srbiji i u Evropi.

Ovaj, u Srbiji ne baš popularan ples, na najbolji način promovišu belocrkvanske mažoretkinje koje godišnje učestvuju na 40 manifestacija i beleže odlične rezultate na


"Ovo je nešto novo što se otovorilo u Beloj Crkvi i uopšte u Srbiji i htela sam da se oprobam u nekim novim vodama tako da me to baš zanimalo i eto ostala sam među ovim divnim curama"m kaže Zorana Radišić, članica Mažoret tima.

"Mažuro ples volim jer mogu da vežbam i da se družim sa novim drugaricama i da stičem nova prijateljstva", objašnjava Anđela Stojković, članica Mažoret tima.

U Srbiji već tri godine nemaju pravu konkurenciju, a Evropa je prepoznala njihov kvalitet i nagradila ih na evropskim šampionatima sa 2 zlatne , 2 sredbrne i 2 bronzane medalje.Uspeh nije izostao, između ostalog, I zato što belocrkvanke uče od najboljih- naime trener im je Petra Franović, članica profesionalnog hrvatskog mažoret tima koji je trenutno najbolji u Evropi

„Ja sam jako zadovoljna, kao prvo ovde se osećam kao kod kuće, tu su me lepo ugostili i lepo mi je radit ovdje, ove devojčice su jako zanitersovane i puno se trude, nikad im ništa nije teško, mi imamo i po 6 sta i treninga na dan kad sam ja ovde i uz sav taj trud one i napreduju i to se vidi i po rezultatima", kaže Petra Fanović, trener.

I dok je u Hrvatskoj prilično popularan,u Srbiji ljudi baš nisu upoznati sa mažuro plesom , pa čak ni veliki gradovi poput Beograda i Novog Sada nemaju mažoret timove.

"U Srbiji radi jedno 5 klubova, a od tih 5 aktivna su 3 da kažemo znači koja su stvarno u rangu sa našim kvalitetima i koji su sa nama u evropskom savezu, tako da u Srbiji je to još uvek na ne baš zavidnom nivou ali radimo na tome da se to proširi"; dodaje Dejan Đurić, predsednik KUD-a „Belocrkvanske mažoretkinje".

Srbija bi ove godine trebalo da po prvi put bude domaćin Evropskog takmičenja u mažuro plesu, a sve u cilju promovisanja i većeg interesovanja devojčica za ovaj zahtevan ali zanimljiv ples.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи