Besplatna obuka kruševačkih đaka u skijanju

Kruševačka gradska uprava organizovala je besplatnu obuku u skijanju na Kopaoniku za učenike petnaest osnovnih škola u Rasinskom okrugu.

Nasmejana lica đaka kruševačke osnovne škole "Dragomir Marković" - mnogi od njih su prvi put obuli pancerice, stali na skije, vozili plužne zavoje.

Svakodnevno po petnaestoro učenika, uz pomoć dva instruktora skijanja, u naredne dve nedelje savladaće osnove belog sporta. 

Prvo će, objašnjava instruktor Miloš Miljković, naučiti skijaški stav, plug.

"Veoma je važno da deca u osnovnoj školi, kada je vreme, krenu sa ovakvim stvarima, da bi se njihov psihomotorički razvoj odvijao kako treba", ističe Saša Jevtić, direktor OŠ "Dragomir Marković".

Obuka će, do kraja skijaške sezone imati i drugi ciklus, tako da će početnu tehniku skijanja savladati oko 600 učenika kruševačkih osnovnih škola.

"Mi smo pokrovitelji cele akcije", rekao je Predrag Milenković, pomoćnik gradonačelnika Kruševca za omladinu i sport. "Pošto znamo da skijanje nije jeftin sport, odlučili smo da pokrijemo skoro sve toškove naše dece, kako bismo omogućili da što više dece iz Kruševca dođe na Kopaonik, da osete prvo planinu a onad i nauče da skijaju."

Na kraju obuke, u saradnji sa Javnim preduzećem "Skijališta Srbije", koje je deci poklonilo karte za žičire, organizovaće se takmičenje kruševačkih osnovaca u skijanju na Kopaoniku. 

 

broj komentara 0 pošalji komentar