Humanost Aleksandra Ćupa

Humanost je plaćena životom, kažu u porodici Ćup u Novim Banovcima, godinu dana nakon smrti 29. godišnjeg sina koji je poginuo pomažući drugima. Aleksandrov postupak predložen je za Najplemeniti podvig godine "Večernjih novosti" .

Stao je na autoputu da pomogne povredjenima u vozilu koje je udarilo u bankinu i tada je na njega naleteo drugi automobil. Od tog kobnog 25. januara prošle godine u kući se kalendar ne pomera.

"Bila sam najsretnija majka jer smo se ja i moj muž namučili u životu da ih odgajimo, imali smo i punu kuću izbeglica oni su bili mali, ali smo gledali da im ništa ne nedostaje, teško mi je stvarno mi je teško", kaže Dušanka Ćup, Aleksandova majka.

Bio je momak za primer. Želeo je da bude vozač, kaže majka. Na putu je uvek pomagao unesrećenim, nikada nije na muku okretao glavu.

"Jadan je ponos kad nema Aleksandra. Ima li bar malo utehe u unučićima? To je trenutno samo", objašanjava Žarko Ćup, Aleksandov otac.

Najteže im je što se u dom uselila tišina. On je pomagao mnogima a vrata kuće sad retko ko otvori. Acine poruke i dalje čuvaju prijatelji.

"On je čovek koji je živeo da bi pomogao drugima, dotle da sam ga ja zvao da dodje da popije kafu da mi nešto pomogne nešto bez obaveze on je bukvalno ostavio ovde sve što je radio i došao da mi pomogne", kaže Zoran Damnjanović, Aleksandrov drug.

"Koliko god da vreme ide mislim da je vreme stalo. Ljudi brzo zaboravljaju i ono što je meni bitno, ovo što vi radite meni mnogo znači što će se to čuti, pričaće se o njemu, mi ga nećemo zaboraviti nikada ali bi volela da ga i drugi pamte", isitiče Sandra Kodić, Aleksandrova sestra.

Uspomena se čuva a na sudski epilog još se čeka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи