Zakupci lokala na niškoj pijaci nezadovoljni novim cenama

Krajem godine Javno komunalno preduzeće Tržnica podiglo je početnu visinu naknade za licitaciju zemljišta na pijaci na Bulevaru Nemanjića u Nišu. To je izazvalo nezadovoljstvo vlasnika montažnih lokala na tom zemljištu.

Sa vlasnicima lokala razgovarali su direktor Tržnice i gradonačelnik Niša, koji su posle našeg poziva došli da ih obiđu.

Kvadrat zemljišta do sada su plaćali nešto više od hiljadu dinara a sada je početna cena za licitaciju 1.900 dinara. Što npr. za lokal od 10 kvadrata iznosi dvadeset hiljada mesečno, samo za zemljište.

Ukoliko prihvate tu cenu uz poštovanje prava prečeg zakupa ne sprovodi se licitacija i tako se radilo godinama, cena nije menjana već tri godine ali kažu da su ih sa ovim poskupljenjem praktično doveli pred svršen čin.

Direktor Tržnice Goran Đorđević koji je na ovoj funkciji tek tri meseca kaže da je pijaca na Bulevaru atraktivna zona, da mnogi vlasnici izdaju te lokale za visoke kirije, zemljište su prethodnih godina dobijali po povoljnim uslovima, a privremene građevinske dozvole istekle su još 2004. godine.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи