Verica i Darko proveli prvi Božić u svom domu

Humanitarna akcija koju su žitelji Jablanice nadomak Kruševca pokrenuli pre mesec dana uspešno je okončana. Meštanki Verici Šipicki i njenom sinu Darku obezbeđen je krov nad glavom. Prvi put božićne praznike dočekaće u kući koja je njihovo vlasništvo.

Umesto čatmare, sa krovom koji prokišnjava i bez struje, Verica i Darko dobili su novi dom, zahvaljujući Slađani Vasiljević, koja je akciju inicirala među složnim Jablaničanima i za pomoć se obratila bivšem gradonačelniku Kruševca Bratislavu Gašiću, čijim je sredstvima kuća kupljena.

"Ovde je ugovor. Sve je završeno kod notara, na vaše ime je. Već ste upisani u katastar", rekao je Gašić predajući ključeve. "U zdravlju da živate i da ženite deliju."

Darko i Verica zahvalili su svima koji su pomogl. Uređenje i opremanje nove kuće za najugroženiju jablaničku porodicu pomogli su mnogi meštani i Kruševljani, koliko je ko mogao i znao.

"Rado sam se odazvao pozivu, što i nije prvi put. Gde god su me tako zvali. Radio sam kompletnu vodoinstalaciju, kanalizaciju, sanitariju", kaže Nenad Petrović iz Jablanica. "Sve što sam mogao da pomognem ja sam pomogao, i bilo mi je drago."

Svi koji su pomagali radili su besplatno, kaže Slađana Vasilijević:

"Kupili smo to što smo kupili, sredili. Donatori su dali krevete i stolice, i mnogo toga. Tako da sad ne brinemo da će da padne ta kuća koja već nema krov."

Zahvaljujući svojim dobrotvorima u tridesetak kvadrata novog doma Verica i Darko sada imaju sve najosnovnije što će im život sa 14.000 dinara socijalne pomoći učiniti lakšim.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво