Novi klaviri za Dečji hor "Lira"

Posle objavljivanja naše priče, dečiji hor "Lira" iz OŠ "Mića Stanojlović" iz Koceljeve, koji peva na deset jezika, dobio je tri klavira.

Zvonki glasovi "Lire" i dečiji osmesi osvojili su srca naših gledalaca i u dalekoj Kanadi. Oduševljen njihovom pesmom i zajedništvom, novac za novi klavir, koji je sakupio sa kumovima i prijateljima, poslao im je Ljubinko Nikolić iz Toronta, i tako u ovu učionicu uneo veliku radost i pre Nove godine.

"Mi ćemo bolje pevati uz njega, bili smo presrećni kad smo čuli. Ima mnogo dobrih ljudi, verovala sam da će se trud isplatiti. Mislim da se snovi ostvaruju, pošto smo za kratko vreme ostvarili sa", kažu najmlađi članovi hora.

U horu peva oko 60 talentovanih osnovaca Koceljeve i niko ne pohadja muzičku školu, a to je dobrotvora, kako nam je rekao u telefonskom razgovoru, dodatno motivisalo.

"Svi su srećni i zadovoljni, deca imaju klavir uz koji pevaju, nastavnik na čemu da svira a nama je srce puno kad učinimo dobro delo. Voleo bih da dodjem i upoznam tu decu i možda neešto i otpevamo zajedno", kaže Ljubinko Nikolić iz Toronta.

Osim ovog, hor Lira dobio je klavir iz doma jedne beogradske porodice koja je želela da ostane anonimna, a uskoro stiže još jedan, čime su stvoreni uslovi da Koceljeva uskoro dobije izdvojeno odeljenja muzičke škole iz Šapca. Sada je na potezu lokalna samouprava.

"Zaista nisam mogao da verujem da ćemo kroz dve do tri nedelje ostvariti san da pospešimo nastavu. Zahvaljujući sjajnim ljudima u našoj dijaspori u Kanadi i naravno, divnoj porodici iz Beograda2, dodaje Ivan Marković, dirigent hora "Lira".

Novi uslovi, Nova godina i nove dečije želje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво