Kličevačke trojke proslavile punoletstvo

Pre petnaest godina emitovali smo priču Dopisništva RTS-a iz Požarevca o trojkama iz Kličevca kod Požarevca. Tada trogodišnjaci Jovana, Aleksandar i Miloš, danas su napunili osamnaest godina. Porodica Pantić sada živi u Požarevcu a posle petnaest godina naša ekipa zabeležila je trostruku proslavu punoletstva kličevačkih trojki.

Jovanu, Miloša i Aleksandra snimili smo pre petnaest godina u Kličevcu kod Požarevca. Tada su bili prve i jedine trojke u ovom selu. To su do danas i ostali. Ali više nisu mali nemirci. Ugasili su osamnaest svećica na rođendanskoj torti.

Kažu da je lepo biti punoletan, ali da je još lepše biti dete. Aleksandar dodaje da su se uvek razlikovali:

"Roditelji su nam kupovali istu garderobu, a uvek smo hteli različito da nosimo. Sad svako ima svoj stil i uopšte nismo slični."

Kad su se rodili, bili su najveće bebe te godine u beogradskoj Ginekološko-akušerskoj klinici. Da će biti trojke predosetio je njihov kum Novica Stojanović:

"Rekao sam: dabogda da se rode trojke i da krstim dogodine trojke. I desilo se da posle godinu dana, odnosno devet meseci bude."

Retko se u Stigu desi trostruka proslava punoletstva. U ovom bogatom kraju rađaju se uglavnom sinovi jedinci, da se imanje ne bi delilo. Ipak, za roditelje kličevačkih trojki, Novicu i Vladanku Pantić, njihova deca su najveće bogatstvo.

"Oni su već porasli, postali su zaista dobra deca", kažee otac Novica Pantić. "Prethodno sećam se da je pitanje bilo kome sam malo više privržen ili ko je nemirniji. Sad je već takva situacija da opet ne može da se odredi kome bih dao prioritet od dece. Svi su dragi nama, naravno."

"Slavimo život, slavimo radost što imamo njih troje i što su odrasli, a hvala Bogu posle i druge stvari da slavimo", dodaje majka Vladanka.

Porodica Pantić više ne živi u Kličevcu. Preselila se u Požarevac. Kao i roditelji, pravnici, i mladi Pantići najverovatnije će krenuti istim putem. A u Kličevcu, selu čiji je najveći broj stanovnika u inostranstvu, kako stvari stoje, još dugo će se čekati na neke nove trojke.

 

broj komentara 0 pošalji komentar