Škola pomaže porodici sa šestoro dece u Crnoj Travi

Porodice sa više dece prava su retkost u Crnoj Travi. Jedinoj, koja ih ima šestoro, čitave godine pomažu đaci nekada građevinske, danas Tehničke škole u tom mestu, organizujući humanitarne bazare i akcije.

Decenijama je Crna Trava žudela za ovakvom slikom. Porodica Nikolić ovde je došla iz Zrenjanina pre tri godine, sa četvoro dece. Najmlađi, Kristina i Lazar su Crnotravci.

"Na moju odgovornost rešila sam da nagovorim supruga da se vratimo odakle je on. On je iz Crne Trave?. Da. Jeste se pokajali, evo posle tri godine? Ne, nisam", kaže Sanja Nikolić, majka šestoro dece.

Doneli su radost selu Brod gde su stvorili sebi dom. Još više Osnovnoj školi "Aleksandar Stojanović" sa svega trideset đaka.

"Svi se slažemo, družimo se. A reci mi je i ti naporno da putuješ? Pa, ne", kaže Aleksandra Nikolić, učenica petog razreda.

"Vi ste jedini đaci iz Broda? Da. U Brodu više nema dece, samo ti tvoje sestre i braća? Da", kaže Sara Nikolić, učenica trećeg razreda.

Dečiji dodatak i ono što suprug donese radeći na gradjevini često nije dovoljno. Osnovne životne namirnice, pelene, na poklon od učenika Tehničke škole.Tu su iz cele Srbije, najmanje je Crnotravaca. Zreli i humani znaju da ovde od dečijeg osmeha ništa nije vrednije.

"Sakupili smo novac i kupili smo potrepštine za decu i za celu porodicu pošto je to višečlana porodica i danas smo rešili to da im damo i da bismo uveličali taj događaj organizujemo i predstavu", kaže Katarina Slavković, predsednica Đačkog parlamenta Tehničke škole u Crnoj Travi.

"Nikada ništa nismo od nikog tražili stvarno im hvala što su se setili uopšte", kaže Sanja Nikolić.

Umesto u davno opusteloj školi, vreva u nekadašnjem učiteljskom stanu. Krov nad glavom obezbedila im je direktorka osnovne škole, a srednjoškolci darivali prazničnu radost koja za njih nikada nije bila slađa.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи