Nova zapošljavanja u mlekari "Maestro" iz Sakula

Mlekara "Maestro" iz Sakula je socijano odgovorno preduzeće koje zapošljava 46 ljudi, uglavnom sa područja opštine Opovo, a ovde stalno zaposlenje imaju i dve osobe sa invaliditetom. Za sledeću godinu proširenjem proizvodnje planira se zapošljavanje još deset novih radnika, što je za jedno selo veoma značajno.

Svakog dana iz Sakula mlečni proizvodi odlaze u velike domaće markete, ali i na tržišta u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a od prošle godine i kupci u Rusiji mogu da se uvere u njihov kvalitet.

U mlekari četrdesetšestoro radnika dnevno obradi i do 50.000 litara mleka i mlečnih proteina od kojih se pravi 12 različitih vrsta mlečnih proizvoda.

"Za mene ovaj posao predstavlja lepu budućnost i zadovoljna sam, jer radim u struci, što je u današnje vreme privilegija. Radim u kolektivu gde se, uz standardnu proizvodnju, bavimo i stvaranjem novih proizvoda što je za sve nas i veliki izazov", kaže Jasmina Dajlić, tehnolog u mlekari "Maestro"-Sakule.

U mlekari pored toga što su lokal-patriotski orijentisani i zapošljavaju uglavnom ljude iz sela i bliže okoline, brinu i o socijalno ranjivim grupama i tako ovde svoje radno mesto imaju i dve osobe sa invaliditetom.

"Teško je snaći se u ovo vreme i mnogo mi znači što se ovakva fabrika nalazi u Sakulama. Kao invalidno lice imam prihode i to je najbitnije, jer mi je egzistencija obezbeđena", kaže  Violeta Dajlić, radnica u mlekari "Maestro".

U mlekari proizvodnja se ne prekida, iako su u toku i veliki građevinski radovi. Do kraja februara sledeće godine ovde će završiti proširenje skladišnog prostora i hladnjače, a investiraće i u nove mašine.

"Trenutno investiramo i u proizvodne kapacitete i u objekte za skladištenje i vrednost investiciaj je pola miliona evra. Ta naša odluka za ulaganjem najbolje pokazuje da se promenila poslovna i privredna klima i iz tog razloga i ulažemo ovde", kaže Dragomir Nikolić, direktor mlekare "Maestro"-Sakule.

"Osnovni postulat našeg laokalnog parlamenta je stvaranje ambijenta za privredni razvoj i stvaranje novih radnih mesta, ne samo kroz grinfild investicije,već i otvaranjem novih fabrika,a već postojećim privrednicima omogućićemo još bolje uslove za privređivanje, a sve u cilju zapošljavanja što većg broja novih ljudi u našoj opštini", kaže Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

U mlekari planiraju da sledeće godine prošire proizvodnju i da zaposle 10 novih radnika što bi trebalo da doprinese još raznovrsnijoj i kvalitetnijoj ponudi, jer domaće i inostrano tržište postaje sve izbirljivije.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво