Čekanje u redovima u katastru je prošlost

Do pre nekoliko godina, sama pomisao na katastar, asocirala je građane Kruševca na nekoliko meseci prikupljanja dokumentacije i čekanje u redovima za upis nepokretnosti u katastar. Vremena su se promenila.

"U 11 sam predao papire i do pola tri sve će biti gotovo. Ako imate sve papire brzo rade ljudi, efikasno."

"Prijemna služba je vrlo ažurna s tim da treba zašposliti  barem još jedno lice jer se stvaraju velike gužve, pa se nekad malo više čeka. Možda treba da se, po meni izdaju potvrde i prijemu predmeta."

"Ja sam ovde došao da izvadim izvod iz liste nepokretnosti. U prethodnoj listi sam imao jedan problem koji je nastao mojom greškom i evo uz njihovu pomoć sve je rešeno za dva sata".

Ukoliko je uredna dokumentacija, upis nepokretnosti u katastar vrši se u roku od 5 dana.

"Najvažnija je stvar da je nepokretnost koja je premet upisa bila upisana u katastar nepokretnosti. Ukoliko je ona već upisana na osnovu ugovora o kupoprodaji, poklonu ili druge sudske odluke ili da je javna isprava overena, dovoljno je da stranka dodje kod nas, popuni zahtev za promenu u katstru, da uz zahtev ima ispravu koja je original ili kopiju vernu originalu", kaže Petar Trajkovski, načelnik Katastra u Kruševcu.

Na osnovu dokumentacije donosi se rešenje o upisu nepokretnosti nu katastar .Rok za žalbu od prijema rešenja je osam dana i ako se nijedna od zainteresovanih strana ne žali u ovom vremenskom periodu, rešenje postaje konačno.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво