Klikom do najaktuelnijih događaja u gradu

Digitalne tehnologije i internet, ne služe samo za zabavu, već i za informisanje najšireg kruga korisnika. Koristeći prednosti mobilnih uređaja, mladi Kragujevčani, osmislili su aplikaciju - "KG CEPELIN", koja na jednom mestu sadrži, sve bitne informacije iz života grada.

"Pogledaj šta ima od ovih kulturnih događaja u gradu. Ima izložba u galeriji "Mostovi Balkana". Jel idemo?

Nekada plakate, bilbordi, pozivnice - danas mobilne aplikacije. Mladi se najčešće informišu putem interneta. U porastu je upotreba pametnih telefona, pa su Petar i Sofija, jednim klikom pronašli događaj koji ih zanima.

"Na aplikaciji smo mogli da vidimo da u samom centru grada mi možemo da dođemo, da pogledamo neke stvari od raznoraznih dešavanja", kaže  Petar Goić.

"Omugućuje nam da na jedan brz i efikasan način dođemo do većeg broja informacija koje se konkretno svakog pojedinca tiču", kaže  Sofija Ćuprić.

Aplikacija "Kg Cepelin",gradjanima i posetiocima Kragujevca, pruža kompletan uvid u aktuelne događaje iz različitih oblasti. Od zabave, kupovine, usluga, do obrazovanja i kulture.

"Mislim da je veoma značajno što se kulturnih ustanova tiče, jer idemo znači, na širi krug ljudi, na širenje publike i uopšte, popularisanje umetnosti", kaže Katarina Babić, kustos galerije Mostovi Balkana.

Mobilna aplikacija, delo je informatičara i ekologa. Sa znanjima stečenim na fakutetu, želeli su da, putem digitalnih tehnologija, najvažnije informacije iz grada, podele sa najširom publikom.

"I ono sto je najbitnije, jeste, da sve te informacije budu ažurne, da svim građanima stižu obaveštenja recimo, o komunalnim problemima, redu vožnje ili nekikm kulturnim dešavanjima", kaže Stefan Đorđević, autor aplikacije.

"Mi smo se trudili da naša aplikacija, bude što jednostavnija za upotrebu. Ljudi, bukvalno u tri klika mogu da sortiraju svoja interesovanja, i da jako brzo dođu do onoga što ih interesuje", kaže Vladimir Matić, dizajner aplikacije.

Putem besplatne mobilne aplikacije i građani mogu da ukažu na komunalne probleme u svojim naseljima. Dovoljno je da naprave fotografiju koja će biti prosleđena nadležnim službama.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво