Dobrovoljnim prilozima kupili mašinu za čišćenje snega

Dobrovoljnim prilozima meštani Jabukovca i oni koji rade u inostranstvu kupili su mašinu za čišćenje snega i za zemljane radove.

Čišćenje seoske deponije bilo je i proba, ali i prvo angažovanje radne mašine. Gorivo je za početne poslove obezbeđeno zajednički prikupljenim novcem.

"Nije bilo do sada snega, znači ne znam kako radi za sneg, ali na smeće je fantazija.

Jabukovčani već godinama organizuju akcije uređenja sela, ulica, fasada... Nabavka mašine za čišćenje i kopanje, kažu, nije poslednja", kaže Miša Krecunić iz Jabukovca.

"Ova mašina za Jabukovac je jako značajna i to već govorimo ima 3,4,5 godina kako smo se bolrili da nabavimo."

"Svaka ulica, što najmanja, ona će da se očisti. Ranije bili samo prioriteti."

"Nadamo se da će biti bolje nego do sada i da će, da neće biti snega na ulicama".

Jabukovac je najveće selo u negotinskoj opštini. Dužina seoskih ilica i sokaka je pedesetak kilometara.

"Nama je mašina bila neophodna za čišćenje seoskih puteva, zato je i nabavljena. A kao što vidite, mašina može da se iskoristi i za našu seosku deponiju i za razne druge zemaljske radove. Akcija prikupljanja sredstava je trajala godinu i po dana, jedno sto porodica koje rade na privremenom radu u inostranstvu i više od dvadeset porodica koje žive ovde u selu. Dali su ljudi koliko su hteli i eto uspeli smo povoljno da kupimo radnu mašinu iz firme Štrabag", kaže Nenad Bogosavljević, potpredsednik Saveta Mesne zajednice Jabukovac.

Zima je na pragu. Prilazne puteve održavaće mehanizacija iz Negotina, ili Zaječara. Sneg sa ulica u selu čistiće sami uz, kako se nadaju, pomoć opštine Negotin za nabavku goriva.




 



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи