Kad je most preuzak za dvoje

Most na reci Ribnici kod Kraljeva temeljno je popravljen pre šest godina. Ipak, svakodnevno zadaje muke pešacima, jer su trotoari toliko uski da njima može da hoda samo jedan čovek.

Prelazak preko mosta na Ribnici pešacima je svakodnevna muka. Zbog nedovoljne širine pešačke staze mimoilaženje zahteva dobru uvežbanost. Kretanje u jednom smeru je nešto lakše, ide se u koloni jedan po jedan.

"Kad povedem svu decu, tad je najteže. A ima ih puno."

"Ne može da se razmine. Ako nek starija žena, ovaj, moraš da staneš tu da je čekaš dok prođe".

"Još kad padne sneg, pa nabaca ovamo sneg, samo da preletiš".

U to smo se uverili dva dana kasnije. Sneg je situaciju otežao. Posebno je bilo opasno za bicikliste. Preširoki za trotoar, bicklom su morali uzbrdo saobraćajnicom.

"Pa opasno. Zanaš što, da ti kažem da usko ne može da se prođe".

"Zima nosi još prepreka".

"Nije dobro nije lepo napravljeno kako treba da čovek pređe lako, nego eto vidiš tako gazimo po toj bari".

I ako uspešno pređete slalom na mostu na kraju vas čeka još jedna prepreka. Jer je ova bandera na samom trotoaru.

Most na Ribnici 2011. godine rehabilitovali su Putevi Srbije kao deo državnog puta kreditom Evropske investicione banke. Sve su, kažu, uradili u skladu sa projektnom dokumentacijom. U lokalnoj samoupravi kažu - na njima je samo da apeluju na to preduzeće da proširivanje trotoara stavi u godišnji plan radova.

"To je samo moja pretpostavka da u njihovom planu to ne stoji, zato što je to pre par godina sređivana saobraćajnica i most je pre par godina sređivan. Verujem da bi nekom njihovom komisijom koja bi došla i sagledavanjem toga možda bi došlo do nekog rešenja. Uvek postoji da mogu neke konzole da se naprave za pešake", kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta.

Lokalna samouprava planira da završi pešačku stazu koja ide bedemom do Ribničkog mosta. Ako se trotoari na njemu ne prošire, građani će tu i dalje nailaziti na usko grlo.




Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво