Asfaltiranje seoskih puteva u Opštini Koceljeva

Opština Koceljeva ove godine, uz pomoć Vlade Srbije, investirala je u izgradnju puteva oko 200 miliona dinara. I pored zimskih uslova, ovih dana u toku je asfaltiranje seoskih puteva a započeta je i izgradnja obaloutvrde reke Tamnave.

Meštani Protića male u Brdarici, prvi put u istoriji sela imaju asfaltni put. Svaki dan bez padavina, putari koriste da dovrše deonicu dugu devet kilometra koja selu obezbeđuje bolje uslove za život i najkraći put preko Debrca i Obrenovca do Beograda.

Stanovnici sela zadovoljni, idu, kažu bolje i lakše. 

"Do sad smo živeli teško, nije bilo asfalta, kaljavi smo izlazili na put, ovo znači mnogo za selo, za sve", objašnjava jedan meštanin. 

Za asfaltiranje ove nekategorisane trase, kao i puta u Svileuvi, iz skromnog budžeta opštine Koceljeva, izdvojeno je šest miliona dinara.

"Ovih dana treba da počnu radovi u Mesnoj zajednici Gradojević, odnosno asfaltiranje dela puta do škole. Jedina škola do koje nije došao asfalt u našoj opštini je škola u Gradojeviću, tako da ćemo do kraja godine, ako posluže vremenski uslovi, uraditi i tu deonicu puta", ističe predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.

U puteve Posavotamnave, ove godine uloženo je oko 200 miliona dinara, a radovi bi, ako dozvole vremenske prilike, trebalo da budu zavšeni do kraja meseca. 

Za koji dan biće nastavljeni i radovi na izgradnji obaloutvrde reke Tamnave koji su zastali zbog raskvašenog zemljišta. Kada se radovi završe, obe strane obale, biće više za jedan metar, kako bi se naselje zaštitilo od visokih voda i poplave, kao one iz maja 2014. godine. 

Projekat sanacije dela korita Tamnave u regulisanom toku finansira Vlada Srbije u iznosu od 14 miliona dinara a rok za okončanje posla je 90 dana.

broj komentara 0 pošalji komentar