Preko drvenog mosta ili komšijskog imanja?

Za vreme poplava 2014. godine u Krupnju je porušeno 22 mosta. Među njima je i jedan pešački koji je srušen iz bezbednosnih razloga, a koji je za oko dvadestak ljudi najbliža veza sa centrom opštine. U međuvremenu, meštani su napravili improvizovani drveni most koji svakodnevno predstavlja opasnost po njihov život. Pedeset metara od njih nalazi se drugi most, ali komšija ne dozvoljava da do njega dođu.

"Svakog dana idem ovim mostom i plašim se da ne upadnem u reku". Sa istim strahom kao i Aldin suočava se još petoro dece koja žive u naselju na levoj obali reke Likodre. Na drvenom mostu kojim svakodnevno idu do vrtića ili škole nezgode su se već dešavale.

"Mi smo ga napravili da možemo za nužno da pređemo, koliko toliko da možemo da uzmemo hleba i da deca mogu da idu u školu da možemo da ih prevodimo, pa se plašimo da ne upadnemo i mi i deca, snaja mi je u drugom stanju bila i propala joj noga", kaže Salko Migić iz Krupnja.

Iako imaju kopneni put do svojih kuća i drugi most u blizini, meštani ovog naselja ga ne koriste, jer put do njega vodi kroz komšijino imanje.

"Kad treba drva ili nešto teže sve moramo na leđima da lomimo svoju kičmu da bi preneli sve namirnice životne", kaže Zajko Migić iz Krupnja.

Meštani od nadležnih traže da se na istom mestu ponovo izgradi most. U opštini Krupanj kažu da je to iz bezbednosnih razloga neizvodljivo, jer je zbog problema koji je izazvao prethodni, jedna osoba stradala. Jedino rešenje je, da dođu, da reše komšijske razmirice.

"Tih šest porodica prosto nemaju drugi način da dođu do Krupnja, do škole, do bolnice do bilo kog drugog dela civilizacije osim tim kopnenim putem gde komšija koji je uzgred i sam osetio humanost na delu te 2014. godine, jer je i on bio u problemu ,sada eto ne iskazuje humanost koju smo mogli očekivati", kaže Ivan Isailović, predsednik Opštine Krupanj.

"Trenutno nisu ispunjeni uslovi da bi se izvršili eksproprijacija dela ove parcele i omogućio prolaz ljudima, jedini način da se ovaj problem reši je da podnesu privatnu tužbu sudu sa privremenom merom, jer nemaju drugog prolaza", kaže Milorad Simić, načelnik Opštine Krupanj.

U iščekivanju rešenja, meštani, kažu, uzdaće se u sreću i izdržiljivost drvene konstrukcije.


broj komentara 0 pošalji komentar