Zbog jednog stana, izgubili pravo na drugi?

Petnaest porodica koje su pre desetak godina morale da napuste svoje kuće, jer ih je klizište u Mramoru kod Niša oštetilo ili urušilo, dobija od grada stanove na korišćenje u ulici Majakovskog u Nišu. Iako su očekivali da će biti na tom spisku, Milutinovići nisu među njima.

Posle šest godina života u kući koju je građevinska inspekcija proglasila nebezbednom za život i naložila iseljenje, porodica Milutinović iz Mramora očekivala je da će od grada dobiti stan u Nišu, poput 15 njihovih suseda. Međutim, o selidbi i dalje nema ni govora.

"Odbili su me sa obrazloženjem da moja ćerka ima svoj stan. A ona ima svoj život, dete, posao. I kakve veze ima ona sa nama? Ja ne tražim pomoć za nju, već za sebe", kaže Slavoljub Milutinović, Mramor.

Gradski većnik, koji je na čelu tima za rešavanje stambenih pitanja meštana Mramora, kaže da su kriterijumi Vlade Srbije jasni - ukoliko neko od članova domaćinstva ima drugu nekretninu na svoje ime, porodica nema pravo na stan, odnosno nije bez krova nad glavom.

"U izjavi su naveli da žive u zajedničkom domaćinstvu sa ćerkom i unukom i da je samo Slavoljub vlasnik kuće u Mramoru, a da ostali nemaju nekretnine. Proverom je utvrđeno da ćerka Biljana ima stan u Nišu", kaže Svetozar Aleksov, predsednik Radnog tima za rešavanje stambenih pitanja meštana Mramora.

Milutinovići kažu da je ćerka sa njima bila privremeno i da to što ona ima stan njima ne rešava problem. Tako ostaju u Mramoru i dalje.

"Puca na sve strane. Izađem da vidim da ne padne kuća, jer nemamo gde, i moramo da sedimo ovde, ni kiriju nam ne plaćaju", kaže  Radmila Milutinović.

Iako svesni koliko su Milutinovići izgubili na mramorskom klizištu, nadležni napominju da ovde nije reč o nadoknađivanju imovine, već o obezbeđivanju nužnog smeštaja porodicama koje nemaju gde.

 






Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво