Heroji sa Košara obišli svoje saborce

Udruženje Heroji sa Košara, koga čine bivši oficiri, vojnici i rezervisti koji su tokom 1999. godine preživeli ratni pakao na granici sa Albanijom obišli su svoje saborce, ali i grob druga koji je poginuo braneći svoju otadžbinu Srbiju.

Iako je prošlo 18 godina od ratnih dešavanja ostavila su posledice na Zorana Gogića, heroja sa Košara koji zbog lošeg zdravstvenog stanja boravi u Gerantološkom centru u Novom Pazaru.

"Imao sam 18 godina kada sam bio u okruženju, znači njih pedeset a nas deset. Oni su pucali moraš da budeš tu", kaže Zoran Gogić, heroj sa Košara.

Ratni pakao na Košarama preživeo je i Miloš Jovanović, koji je angažovanjem dobrih ljudi dobio svoj novi dom.

"Svima se zahvaljujem, Hidu i svim donatorima i vojnim ovim što su pomogli i svima puno hvala", kaže Miloš Jovanović, selo Trostice kod Novog Pazara.

Lekari na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu zalečili su bolesti koje je zadobio ratujući.

"Ono što svaki pripadnik herojske 125 motorizovane brigade nosi, a to je 96 rana za svojim mrtvim herojima koja je Herojska 125 dala u odbrani otadžbine, a isto oni koji su na Košarama dali svoj doprinos i nalaze se među živima nose 108 rana herojski datih na olatar otadžbine heroja koji su na Košarama spasavali otadžbinu", kaže pukovnik Ljubinko Đurković, komandant odbrane Košara.

Naser Vucelj je imao samo 19 godina kada je kao vojnik jugoslovenske armije izgubio život na braniku svoje otadžbine.

"Družili smo se provodili vreme zajedno išli na obuku i vraćali se sa obuke i došao je taj momenat kada smo krenuli zajedno u prekomandu početkom marta 1999. godine", kaže Nedžad Bilalović, Naserov ratni drug sa Košara.

Na grob svog druga Nasera Vucelja pripadnici 125 motorizovane brigade položili su cveće.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво