Sve više kineskih robnih kuća u Pančevu

Na nekada popularnoj buvljoj pijaci u Pančevu sve je manje kineskih prodavaca, ali je sve više otvorenih velikih kineskih robnih kuća u gradu.

Pančevci do "Šangaja" stižu veoma brzo, jer se nalazi u centru grada. Ovo je samo jedna od desetak velikih robnih kuća koje su u gradu otvorene za samo nekoliko godina. Najnovija se nalazi u nekadašnjoj industrijskoj zoni i na mestu gde se nekada proizvodilo sada se trguje.

Od nekadašnje fabrike sijalica "Tesla" ostao je samo natpis, a u fabričkoj zgradi sada je nova kineska robna kuća u kojoj sijaju novogodišnji lampioni.

Kinezi se ne plaše konkurencije i pored robe iz svoje zemlje prodaju i robu iz Italije, Mađarske,Turske i drugih država. U Srbiji planiraju još dugo da žive, ali više ne žele da rade na pijaci već u svojim robnim kućama.

"Što bi vas napustio, ne isplati mi se da se vraćam sad kad sam naučio jezik i vašu kulturu. Ostaću ovde, mada ne možeš da se obogatiš, ali može od ovog posla lepo da se živi", kaže Hongvei Huang, vlasnik robne kuće "De Li".

A kupci sve više posećuju ovakve robne kuće, jer kako kažu srazmerno ceni dobijaju i odgovarajući kvalitet, a odgovara im i što na jednom mestu imaju veoma širok asortiman proizvoda.

"Kupuju sve, od igračaka za decu do odeće i tehničkih stvari".

Uskoro nam stižu i novogodišnji praznici i Pančevci mogu samo da biraju u kojoj će kineskoj robnoj kući kupiti razne vrste ukrasa, jer ovako velikih domaćih prodavnica skoro i da nema, jer su odavno zatvorene zbog lošeg poslovanja.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи