Batine za iznenađenje

Grupu trinaestogodišnjih mališana iz Kraljeva koji su uz baklje i skandiranje hteli da prirede oproštaj u stanu svog školskog druga koji se sa porodicom seli u inostranstvo, napao je stanar zgrade i naneo im lakše telesne povrede. Ovaj incident je izazvao ogorčenje roditelja te dece, jer ih je napao policijski službenik koji je bio van dužnosti.

Snimci događaja objavljeni su na društvenim mrežama. Jasno se vidi da su u pitanju deca, učenici jedne osnovne škole. Incident se dogodio oko 18 časova ispred zgrade i na stepeništu. Mališani tvrde da ih je stanar fizički napao uz pogrdne reči i psovke.

Dva mališana su zadobila lakše povrede zbog kojih im je ukazana medicinska pomoć. Zbog ovoga su roditelji povređene dece krajnje ogorčeni.

"U četvrtak ćemo ponovo kod lekara da se ponovi audiometrija, da se vidi kako stvari stoje i u četvrtak imamo zakazano kod dečijeg psihijatra", kaže  Jelena Milić, majka povređenog deteta.

"Šta kao roditelj kažete na to?"

"Ja nemam komentar. Prosto, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova su ljudi od kojih očekujemo da nam štite dete. Šta god da su ta deca uradila".

"To je strašno šta policajac u civilu radi deci mesto da ih brani od drugih. Da je kao čovek prišao i rekao deco nije u redu to što radite. On je nasrnuo na njih i sve je to negirao u Policijskoj upravi. E to je najgore", kaže Marijana Mitić, majka povređenog deteta.

Mališan koji živi u ovoj zgradi je povredio nogu i nije dolazio u školu nekoliko dana. Zato su se njegovi školski drugovi i okupili ispred zgrade kako bi mu uručili i poklon za rastanak.

Incident se dogodio u zgradi u Obilićevoj ulici. Osim policijskom službeniku, akteru ovog nemilog događaja, ostalim stanarima galama dece nije smetala ili na nju nisu reagovali.

Roditelji svedoče da je policijski službenik nastavio da se agresivno ponaša čak i prilikom sastavljanja zapisnika u Policijskoj upravi.

"Kao roditelj šta da očekujete dalje. Ja se nadam da će Ministarstvo unutrašnjih poslova odraditi, i da su odradili veći deo posla. Ali sada ćemo videti na tužilaštvu, ali ćemo ići mi i dalje od toga. I nadamo se da ćemo isterati pravdu do kraja", kaže Igor Milić, otac povređenog deteta.

Policijska uprava u Kraljevu priprema saopštenje o ovom slučaju. Kako RTS nezvanično saznaje predmet će biti predat javnom tužilaštvu. Tek nakon što budu utvrđene sve činjenice Policijska uprava će pokrenuti i disciplinski postupak.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара