Šapčani sami biraju šta će finansirati

Početkom decembra, na području grada Šapca biće održani izbori, ali na glasačkim listićima neće biti imena političara. Stanovnici sela i prigradskih naselja, prvi put u Srbiji, odlučivaće o predlozima za trošenje novca od poreza na imovinu koji je vraćen u kase Mesnih zajednica.

Umesto Skupštine ili  Gradskog veća građani sami i predlažu i odlučuju. Novac od poreza na imovinu, ostaće u mestima u kojima je prikupljen. Stanovnici 24 Mesne zajednice, odlučivaće na koji način žele da potroše 35 miliona dinara. Na adresu Gradske uprave, stigli su brojni predlozi.

"U selu Drenovac doneto je pet predloga, od ravnanja atarskih puteva do opremanje učionice u školi. Smatram da niko ne može bolje da zna šta muči selo i šta bi trebalo uraditi u selu kao ljudi koji u njemu žive", kaže Nikola Burmazević iz Drenovca.

U Tabanoviću je prikupljeno najviše sredstava od poreza na imovinu. Predsednik Mesne zajednice Milan Ivanović kaže da na računu ima nešto više od dva miliona i 700 hiljada dinara i da će većina novca biti usmerena za izgradnju crkve.

Referendum je zakazan za 3. decembar, a realizacija projekata sledećeg proleća.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи