Do profesionalnog upravnika zgrade preko sajta

Do 12. decembra 2017. godine stanari svih stambenih zgrada u Srbiji moraće da održe sednice, izaberu upravnika i upišu ga u registar stambenih zajednica. Ukoliko stanari ne mogu da se dogovore, upravnika mogu angažovati preko portala "profesionalni upravnici" i sa njim sklopiti ugovor.

Dvadesetrogodišnji Kragujevčanin Nikola Gavrilović završio je Poljoprivredni fakultet, obuku za profesionalne upravnike prošao je u prvom krugu, i napravio sajt "Profesionalni upravnik" kako bi stanarima olakšao da pronađu upravnike za svoje zgrade.

"Došao sam na ideju zato što je na današnje vreme flajer samo pogleda do prve kante i baci,sada se sve svelo na internet tehnologiju i najeftinije i najbolje ,za sve moguće ne samo za sajt Profesionalni upravnik, za sve druge stvari je najjednostavnije", kaže Nikola Gavrilović.

Na sajtu su registrovana imena svih licenciranih upravnika sa biografijama iz 170 gradova. Tu su svog upravnika pronašli i stanari zgrade iz kragujevačkog naselja Erdoglija.

"Mi očekujemo mnogo od njega,da bi sve što treba da se uradi u zgradi to će da ide preko njega i ići će verovatno brže i bolje", kaže Dragan Đorković stanar.

U ovom slučaju stanari su tražili odgovorno lice, koje je u stalnom radnom odnosu kao licencirani upravnik, koji će biti dostupan 24 časa dnevno za neodložne intervencije.

"Postoji puno problema u svim tim zgradama, dotrajale instalacije, jedna od prvih stvari naravno moramo da uradimo to je protiv požarna zaštita, koja je u većini zgrada potpuno zastarela", kaže Slobodan Vlastić, licencirani "Profesionalni upravnik".

Po dogovoru, svako domaćinstvo plaćaće 300 dinara za uslugu upravnika, a u planu je da se i fakturisanje, obračuni i isplate obavljaju preko sajta Profesionalni upravnik.

Nikola priprema i sajt "Stambene zajednice" na kome će se naći infrastrukturni problemi  pedeset hiljada evidentiranih zgrada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво