Gostovanje Ateljea 212 u Opovu

"Atelje 212" otvorio je pozorišnu sezonu u Opovu predstavom "Lice" po tekstu Aleksandra Galina, u režiji Jelene Bogavac. U novom Domu kulture, Opovčani će ubuduće moći da ugoste trupe iz svih većih teatara.

Glumci "Ateljea 212" došli su u Opovo da predstave svoje novo lice na najbolji mogući način, jer scene ne dele na male i velike, a publika im je svuda ista.

"Opovo ili bilo koji drugi grad nama je svejedno", kaže glumac Radoslav Milenković. "Mi ćemo pokušati da odigramo predstavu najbolje što možemo, a nadam se da će lepota komada i zanimljivost i duhovitost Aleksandra Galina sa ovom publikom funkcionisati."

Ivan Jeftović kaže da mu je bilo drago kad je čuo da će gostovati i u Opovu:

"Moj dragi klasić Bojan je iz ovog mesta i često smo ovde dolazili i družili se, a sad prvi put dolazimo i u Dom kulture. Izgleda divno i svaka čast domaćinima što organizuju predstave, a vidim da ima i dečjih što je lepo."

Zadovoljstvo je bilo obostrano. Publika je uživala u predstavi i na kraju je svako izašao sa svojim utiskom, a bilo ih je mnogo, jer su mogli da vide na koji način se gubi lice i identitet, ali i da gramzivi, pohotni i prestrašeni junaci našeg vremena koji zarađuju i troše novac na kraju mogu i da se pokaju i da prepoznaju dobro u sebi.

"Nastavićemo saradnju i sledeće godine", ističe Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo. "U budžetu smo predvideli sredstva za naredna gostovanja Ateljea 212. Sve to biće veoma značajno kada je u pitanju kulturni život naše opštine."

Glumci su na sceni bili veoma uverljivi u prikazivanju svog lica koje kako su pokazali nije teško izmeniti, a publika će nakon predstave nastaviti da živi u svetu realizma na ivici mogućeg.

broj komentara 0 pošalji komentar