"Radni vikend na selu" – specijalistički pregledi u Godačici

Volonteri Crvenog krsta Kraljevo ovog vikenda omogućili su meštanima Godačice i okoline da u svom selu obave osnovne specijalističke preglede. "Radni vikend na selu" je akcija koju Crveni krst gotovo tri i po decenije dva puta godišnje sprovodi u udaljenim kraljevačkim selima.

Meštanima Godačice, koja je udaljena oko 30 kilometara od Kraljeva, zdravstveni radnici skratili su put i čekanje u bolničkim hodnicima. U lokalnoj ambulanti i školi, pregledali su ih internista, ginekolog, očni i ušni lekar i lekar opšte prakse.

Meštani Godačice i Gledića su izuzetno zadovoljni ovom akcijom.

Kod oftalmologa su čekali, mahom, stariji ljudi.

"Ali bi i isto tako značilo i mlađoj populaciji da dolaze malo redovnije i malo češće i da krenu malo ranije jer od četvrte godine bi već trebalo da pregladamo decu i da im pomažemo da ne ostanu slabovidi", kaže oftalmolog dr Vesna Nestorović Petričković.

Na terenu je bila patronažna služba, savete su davali i farmaceuti. Svi beli mantili u Godačici bili su volonteri Crvenog krsta.

"Čovek se bolje oseća zato što učnio neko dobro delo. Lepo je kad im se dođe tu na noge i osim toga vidi se zahvalnost sa njihove strane", kaže internista dr Srđan Salom.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи