Pirotski gimnazijalci pomažu korisnicima narodne kuhinje

Učenici pirotske Gimnazije danas su organizovali humanitarnu akciju za pomoć korisnicima narodne kuhinje u Pirotu. Akciji koja nosi simboličan naziv "Hranimo se zdravo svi, budimo humani svi" odazvali su se i profesori. Pirotski gimnazijalci ovim su ponovo pokazali veliku solidarnost sa svojim sugrađanima.

Jedni donose, drugi pažljivo razvrstavaju u kutijama za voće i povrće. Pirotski gimnazijalci u još jednoj humanoj misiji. Ovog puta prikupljaju hranu za korisnike narodne kuhinje u Pirotu.

"Đački parlament je okupio učenike Gimnazije sa ciljem da se organizuje jedna akcija gde ćemo pomoći korisnicima narodne kuhinje i pokazati do koje mere smo mi solidarni i i humani", kaže Aleksandra Mitić, učenica 3. razreda Gimnazije.

"Svi smo skupili novac i onda smo kupili hranu. Akciji smo se priključili zato što želimo da pomognemo ljudima koji nisu u mogućnosti da kupe hranu", kaže  Jelisaveta Stančić, učenica 1. razreda Gimnazije.

"Odziv đaka je veliki. Još uvek nije došla druga smena pa možemo da očekujemo sigurno još isto ovoliko hrane. Ja mislim da će ovo što smo sakupili biti dovoljno narodnoj kuhinji za nekoliko dana", kaže Luna Pop Krstić, đački parlament Gimnazije.

Društvena odgovornost gimnazijalaca već je postala tradicija Još uvek se pamti akcija maturanata koji su se odrekli skupe garderobe i novac dali za lečenje bolesne dece.

"Trudimo se da vratimo u škole i onaj vaspitni vid, a to je upravo ovo - solidarnost na delu. Deca su zainteresovana, u grupama dolaze i donose voće i povrće. Nadam se da ćemo do kraja dana prikupiti dovoljno da narodna kuhinja nedelju dana ima dovoljno namirnica", kaže Ivica Panić, profesor Gimnazije.

Ovi pirotski srednjoškolci neumorno daju primer svima. Na takmičenjima u znanju uvek su među najboljima, a empatija za sredinu u kojoj stasavaju obećava da izrastu u ljude na koje se mogu osloniti i grad i država u kojoj žive.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво